Huvudmeny: I Maxibåtarna I Forum I Köp, sälj och uthyres I Länkar I Om MaxiSidorna I Rekreation

 

Nyheter

2007-04-13

 

Hej!

 

Efter en tids frånvaro med mycket arbete har jag börjat med uppdateringar igen. Först kommer jag ta hand om akuta problem som tex. ett ordentligt spam-problem. Sedan uppdatera informationen om båtarna och länkar mm.

 

Under de senaste veckorna har MaxiSidorna blivit saboterade flera gånger i timman av olika robotar. Robotarna lägger in fejkade inlägg med länkar till obehagliga webbplatser. Genom detta hoppas ägarna av robotarna att ni som användare skall klicka på länkarna, då får dessa kriminella element någon form av ersättning av ägarna till de obehagliga webbplatserna. Nästa steg dessa individer hoppas på är att Google (mfl) skall sätta dessa spam-länkar högt eftersom Google bland annat sätter relevans efter hur många som länkar till en sida. Att de i processen förstör MaxiSidorna och andra legitima webbplatser samt sökmotorernas index är något som dessa individer uppenbarligen inte bryr sig om.

 

Hittills har jag stoppat dem genom att banna IP-adresser. Nu går jag över till något som många forum redan adapterat: koder.

För att lägga in ett inlägg måste man nu hädanefter skriva en kod som syns i klartext för människor. Men eftersom robotar har svårt att läsa bilder hoppas jag att de skall få svårt att lägga in fejkade texter.

Hälsningar

Adam