Huvudmeny: I Maxibåtarna I Forum I Köp, sälj och uthyres I Länkar I Om MaxiSidorna I Rekreation
<<Tillbaks

Laddning från Evinrude 8Hk -85..?
Hejsan!

Som snybliven, förväntansfull och givetvis stolt ägare till en 77 a så är det ju mängder av frågor som dyker upp. Jag skall troligen ge mig på elsystemet i vinter men har en fundering. Utombordaren är en helt ok Evinrude 8Hk långrigg från -85 med generator. Jag antar att det är näst intill omöjligt att finna en manual till denna så jag ställer frågan här, kanske nån som vet.

Levererar denna lik eller växelström? Nån som har ett hum om kapacitet i antal A optimalt? Behövs regulator eller är det bara att ansluta mot batterier?

Namn
Freddo
Epost
Datum
2006-09-08 12:52:32.0
Meddelandenr
978


Hej Freddo,

Jag hade en Evinrude Yachtwin 8hk från -86, med laddning likt din.
Efter några klantiga försök till att mäta upp ström/spänning så fick jag det till likström, runt 60W. Och när jag senare frågade på Emilssons motor här i Göteborg så bekräftade de detta då mekanikern pekade på likriktaren på motorn.
Dock så var det udnerliga att färgerna på kablarna inte stämde, dvs. Blå pol gav + och röd pol gav -. Kolla upp det innan du kopplar på den på batteriet.

Namn
Andreas Olsson
Epost
Datum
2006-09-11 18:04:18.0
Svarsnr
2565

Svara på ovanstående
Namn
E-post
Om du vill ha möjlighet att ändra i ditt inlägg senare. Ange korrekt e-post adress. Alla e-postadresser visas som bilder, detta minimerar risken för spam.
Meddelande
Du kan använda vagnretur.

 

Webbplatsen har på sista tiden blivit hårt ansatt av personer som genom automatiska program försöker marknadsföra sina länkar till webbplatser med tveksamt material. Därför har jag lagt till en funktion som skall stoppa det mesta ett tag.

Fyll i koden i rutan för att lägga till meddelandet.


Säkerthetskod: